Over
Joeroké

Over
Joeroké

Joeroké staat voor You’re OK. Het is een verwijzing naar het boek ‘Ik ben OK – Jij bent OK’ van Thomas Harris en het vat samen hoe Astrid Echteld in het leven staat.

Ze ondervond al jong dat mensen elkaar (onbewust) beoordelen op basis van hun huidskleur of afkomst. Diversiteit trekt dan ook altijd haar aandacht. Verschil is voor haar een gegeven. Iedereen is OK. En iedereen zou de ruimte moeten krijgen om zichzelf te zijn, ongeacht kleur, culturele achtergrond of overtuiging. Juist op de werkvloer.

Vanuit die missie is Joeroké opgericht in 2006. Joeroké is er voor leidinggevenden en teams die de wens (maar niet de tools) hebben om aan de slag te gaan met diversiteit en inclusie.

 

In gesprek zonder kramp
Astrid observeert, stelt vragen, analyseert en verbindt. Ze is nieuwsgierig naar wat niet verteld wordt en signaleert snel waar pijnpunten of uitdagingen liggen. Ze nodigt mensen uit om vrijuit te spreken. Alles wat op tafel komt, is materiaal om mee te werken. Dat doet ze het liefst met een beetje humor en juist zonder de kramp die zo kenmerkend is bij thema’s als diversiteit en inclusie. Door iets te benoemen, kun je met elkaar in gesprek komen.

 

Over
Astrid Echteld

Astrid is geboren in Suriname en woont al tientallen jaren in Nederland. Sinds haar studietijd heeft ze altijd – vaak ook als enige zwarte vrouw – moeten functioneren in organisaties die witte waarden en normen representeren. Geen gemakkelijke opgave. Zoals ze zelf zegt: “Voor veel mensen zoals ik, is het noodzakelijk verbinding te zoeken met mensen uit de dominante groep, wil je hier kunnen leven en werken. Andersom lijkt dit een luxe.”

Door (o.a.) globalisering en migratie ervaren steeds meer mensen dat confrontatie met de ‘vreemde ander’ onontkoombaar is. Je terugtrekken in de eigen bubbel is daarom niet langer een optie. Astrid raakt geïnspireerd door verhalen van mensen en is daarbij vooral nieuwsgierig naar de verhalen die nog niet verteld kunnen of ‘mogen’ worden.

Twee uitspraken van Barack Obama houdt ze daarbij in haar achterhoofd:

Where there is no experience, the wise man is silent.

Change is never easy but always possible

Opleidingen

  • Coachen als professie (RINO, Amsterdam)
  • Master of Psychodynamic Counselling (Universiteit Utrecht, departement Bestuurs– en Organisatiewetenschap)
  • Contextuele leerlingbegeleiding (Ortho Consult, Esch)
  • Systeemtheoretisch Werken met taakgerichte groepen (Interactie-Academie, Antwerpen)
  • Postacademische Counselling (Rijksuniversiteit Utrecht)
  • HBO-VO Onderwijs, Supervisie en Deskundigheidsbevordering (Hogeschool van Amsterdam)
  • HBO Algemeen Maatschappelijk Werk (Sociale Academie de Nijenburgh, Baarn

Beroepverenigingen

Joeroké is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:

Joeroké is als opleidingsinstituut ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Dit betekent dat scholing btw-vrij wordt aangeboden.

Meer informatie? 
Neem gerust 
contact op.